25 / 25 pelipäivää pelattu
Kausi on päättynyt!

Usein kysytyt kysymykset - Toiminta

K: Miksi en saa aktivointilinkkiä sähköpostiini?
V: Jos mahdollista, tarkasta sähköpostisi roskapostilaatikko. Joissakin tapauksissa saattaa käydä niin, että vastaanottajan sähköpostipalvelin asettaa aktivointikoodin roskapostilaatikkoon. Kannattaa myös tarkistaa kirjoititko osoitteen varmasti oikein.

K: En saa IS Liigapörssiä toimimaan halutulla tavalla? Listoja ei näy/joukkueita ei näy/ tuloslistat eivät päivity/Top-listan haku ei toimi…
V: Luultavin syy on vanhassa selain versiossa. IS Liigapörssissä käytetään popup-ikkunoita sekä javascriptiä, joten varmista, että selaimesi sallii niiden käytön.

K: Minulla ei ole hajuakaan mitä mikäkin pelissä esiintyvä lyhenne (O, VO, M jne...) tarkoittaa. Pelaajakortissakin on palkkeja monen korkuista, mutta mistä tiedän mitä kukin palkki tarkoittaa?
V: Vie hiirenosoitin lyhenteen päälle, jolloin ruutuun ilmestyy vihjeteksti joka kertoo yksityiskohtaisemmin mitä kyseinen lyhenne tarkoittaa. Sama idea toimii myös pelaajakortin pistepalkeissakin, vie hiirenosoitin palkkien päälle ja ruutuun ilmestyvä vihjeteksti kertoo pistemäärään. Tämän toiminnon opittuasi huomaat, että sitä on käytetty vastaavalla tavalla usealla eri sivulla.

Jaksot

K: Pitääkö minun tehdä uusi joukkue joka jaksolle, vai säilyvätkö joukkueet koko loppukauden?
V: Kaudesta 2009-10 alkaen oman joukkueen on pystynyt säilyttämään koko kauden nimen ja pelipaidan osalta, mutta kentällisen joutuu kasaamaan uudestaan jakson vaihdon yhteydessä. Pelaajien arvot (pisteet, syötöt, rangaistukset, jne.) nollaantuvat myös, joten uusi jakso aloitetaan puhtaalta pöydältä. Myös pelimaksu on maksettava erikseen jokaisella jaksolla.

K: Miten saan luotua kausijoukkueeni uudelle jaksolle?
V: Kun teet joukkuetta uudelle jaksolle, sinun pitää valita kausijoukkueesi joukkueenluontivaiheessa. Kun menet tekemään joukkuetta uudelle jaksolle on "Joukkueen nimi" -ruudun oikealla puolella "Tai valitse vanha joukkue:" -teksti ja tämän alla vetovalikko, josta saat valittua kausijoukkueesi käyttöösi.

Tulokset

K: Kuinka löydän ystäväni joukkueen sijoituksen?
V: Kirjaudu sisään ja mene tulokset -sivulle klikkaamalla ylävalikosta 'Tulokset'-linkkiä. Tämän jälkeen siirry valmentajahaku-sivulle, josta voit hakea ystäväsi joukkueen tiedot käyttämällä hänen nimeään hakuehtona.

Seuranta

K: Joukkueeni yhteispisteet ovat aivan eri kuin mitä pelaajien pisteistä yhteenlaskemalla saa?
V: Olethan huomioinut mukaan myös passiiviset pelaajat, jotka olivat aikaisemmin joukkueessasi. Passiiviset pelaajat eivät enää tuo pisteitä joukkueellesi, mutta heidän aktiivisena oloaikanaan keräämät pisteet lasketaan joukkueesi pisteisiin.

Vakoilunesto

K: Miten vakoilunesto toimii?
V: Vakoilunesto käynnistyy ottelupäivinä viisi tuntia ennen ensimmäisen ottelun alkua. Tämän jälkeen näet muissa joukkueissa tilanteen ennen vakoiluneston käynnistymistä. Kaikissa feedeissä on luettavissa ketkä valmentajat ovat tehneet vaihtoja, mutta et näe mitä vaihtoja he ovat tehneet.

Vaihdot

K: Kuinka monta vaihtoa voin tehdä pelijakson aikana?
V: Superpelin pelimaksu sisältää 11 vaihtoa. Lisäksi voit tilata enintään 9 lisävaihtoa kolme kerrallaan. Perusjoukkueessa ei ole vaihtoja käytettävissä. Kaikki 20 vaihtoa sisältyy hyperpelitunnukseen.

K: En pysty vaihtamaan pelaajiani! Miksi?
V: Onko joukkueesi peruspelijoukkue, sillä vain super- ja hyperpelijoukkueilla on oikeus pelaajavaihtoihin. Onko joukkueellasi vaihtoja jäljellä? Jos vastaus on kyllä molemmissa tapauksissa, on mahdollista, että vaihdot ja uusien joukkueiden luominen on estetty, koska SM-liigan ottelut ovat käynnissä. Tämä siksi, että kukaan ei voisi meneillään olevien otteluiden perusteella tehdä sopivia valintoja. Vaihtokatkos alkaa yleensä 5 minuuttia ennen otteluiden alkua ja päättyy pistepäivityksen jälkeen.

K: Mistä ja miten vaihto tapahtuu?
V: Vaihto tapahtuu valitsemalla etusivun ylänavigoinnista ensin ’Oma joukkue’ ja sitten 'Vaihdot'. Valitse vaihdettava pelaaja painamalla pelaajan kohdalla olevaa myy-linkkiä. Sivun alaosasta näet listan ostettavista pelaajista. Kaikki pelaajat joihin rahasi riittävät on merkitty osta-linkillä. Linkkiä klikkaamalla voit ostaa nimenomaisen pelaajan.

K: Verottaako pelaajavaihto saldoani?
V: Pelaajan vaihdosta ei mene erillisiä 'välitysmaksuja'. Saat vaihdossa käyttöösi vanhan pelaajan senhetkisen arvon mukaisen summan, joka käytetään uuteen pelaajaan. Jos joukkueesi kassassa on rahaa, sitä käytetään automaattisesti hyväksi pelaajavaihtojen yhteydessä.

K: Miten voin peruuttaa vaihtoni?
V: Kaudesta 2010-11 on mahdollista peruuttaa vaihtonsa. Ottelupäivinä tehdyt vaihdot tulee peruuttaa ennen vaihtojen sulkeutumista (otteluiden aikana) ja niinä päivinä, jolloin ei ole otteluita, ennen puoltayötä, jolloin hinnat muuttuvat. Vaihdot voi peruuttaa hallintasivulta joukkueen kokoonpanon yläpuolelta. Peruutuksen yhteydessä joukkue palautuu päivän ensimmäisen kokoonpanon näköiseksi ja tekemiesi vaihtojen määrä palautuu joukkueen käyttöön.

K: Mistä näen pelaajien arvot muulloin kuin vaihtoja tehdessä?
V: Valitse ylävalikosta 'SM-Liiga -> Joukkueet'. Pelaajan tietojen yhteydessä on myös hänen sen hetkinen arvonsa IS Liigapörssissä. Pelaajan arvon näet myös pelaajakortista joka aukeaa pelaajan nimeä klikkaamalla.

K: En saa aikaiseksi kuin 'rupu-joukkueen'. Kärkipään joukkueet näyttävät käsittämättömän kalliilta! Miten moinen on mahdollista?
V: Pelissä jokaisen pelaajan arvo muuttuu pelipäivän suorituksen mukaisesti. Hyvin pelanneiden pelaajien arvo on saattanut pelin aikana nousta melkoisesti ja toisaalta huonoja tehoja tai rangaistuksia keränneiden tippua. Valitsemalla halpoja, lupaavia pelaajia voi pelissä 'tienata' melkoisia summia käyttörahaa vaihtoihin. Jakson vaihtuessa pelaajat hinnoitellaan uudestaan asiantuntijoiden toimesta.

Kimppa

K: Säilyykö kimppa, kun jakso vaihtuu?
V: Säilyy - Kimppaan voi liittyä samalla nimellä ja salasanalla jokaisena jaksona kauden aikana.

K: Olen kimpan perustaja, voinko vaihtaa kimpan salasanan?
V: Kyllä. Voit luoda uuden salasanan Kimpan asetukset sivulta.

Joukkueen valinta

K: Minulla on useita IS Liigapörssi -joukkueita. Voinko vaihtaa valmennettavaa joukkuetta ilman uudelleen kirjautumista?
V: Kyllä voit. Valitse vasemmalla ylhäällä olevasta alasvetovalikosta haluamasi joukkue ja aktiivinen joukkue vaihtaa. Lisäksi voit vaihtaa joukkuetta valitsemalla ylänavigoinnista "Oma joukkue"-linkin ja sen jälkeen alasivun "Hallinta". Klikkaa joukkueen oikeassa yläkulmassa olevaa ’Aktivoi’-linkkiä ja saat joukkueen hallintaasi.

Pisteet

K: Joukkueeni maalivahti vaihdettiin pois kentältä ennen kuin ehti päästää yhtään maalia. Miksi ei tullut nollapelipisteitä?
V: Maalivahti ei saa nollapelipisteitä siinä tapauksessa, jos hänet vaihdetaan pois kentältä. Sama koskee kentälle tullutta maalivahtia. Nollapelipisteet annetaan maalivahdille vain silloin, kun maalivahti on pelannut koko ottelun päästämättä maaliakaan.

K: Toisen puolustajani pelipaikka on vaihtunut hyökkääjäksi listoillanne. Minkä pelipaikan mukaan puolustajani saa pisteet joukkueessani?
V: Pelaaja saa pisteet sen mukaan mille pelipaikalle hänet on valittu joukkueeseen. Näin ollen pelaajanne saa puolustajan pisteet, koska hän on valittu puolustajaksi joukkueeseenne.

K: Ottelussa vaihdettiin maalivahtia - kumpi maalivahti saa voitto / häviö merkinnän?
V: Maalivahti joka on maalissa, kun ottelun ratkaiseva maali syntyy.

K: Mistä voin tarkistaa pisteytyksessä mukana olevat kolme IS-tähteä?
V: IS-tähdet julkaistaan Ilta-Sanomien verkkosivuilla kyseistä ottelua koskevassa uutisessa.

Pelaajat

K: Pelaaja N.N. on merkitty joukkueen X pelaajaksi, vaikka hän siirtyi joukkueeseen Y jo kaksi viikkoa sitten. Miksi ei IS Liigapörssi päivity?
V: IS Liigapörssi saa kaikki tietonsa SM-liigan virallisesta tilastotietokannasta niin pelipaikkojen, joukkueiden kuin ottelutilastojenkin osalta. Keräämme tiedon siis suoraan tärkeimmästä ja tarkimmasta lähteestä. Pelaajan joukkuetiedot päivittyvät IS Liigapörssiin heti seuraavan päivityksen yhteydessä, sen jälkeen kun ne on merkitty SM-liigan tietokantaan. Se milloin päivitys tapahtuu SM-liigan tietokannassa, ei ole valitettavasti pelintekijöistä kiinni.

K: Pelaajalistoilla on pelaaja joka on siirtynyt muille jäille pelaamaan. Tilanne ei tunnu reilulta. Jos valitsen kyseisen pelaajan joukkueeseeni, ei minulla ole mitään mahdollisuutta pärjätä IS Liigapörssissä.
V: Tilanne on sama kuin edellä olleessa tapauksessa. Pelaajalistamme ovat yhtä ajantasalla kuin ovat SM-liigankin listat. Tässä voimme vain suositella tarkkaavaisuutta pelaajavalinnoissa, sekä pelaajauutisten seuraamista. Nehän ovat toki muutenkin avain IS Liigapörssissä pärjäämiseen. Kannattaa lukea Ilta-Sanomia ja IS Veikkaajaa, jonka HotLine-palsta kertoo joka viikko loukkaantumisista, siirroista ja muista liigajoukkueiden uutisista!

K: Pelaaja X on takuuvarmasti SM-liigan pelaajalistalla, mutta eipä näy teidän listoillanne. Missä vika?
V: Kyseessä on todennäköisesti pelaaja, jonka pelipaikaksi on merkitty kenttäpelaaja. Tällaiset pelaajat jätetään pelin ulkopuolelle, koska kyseinen pelipaikka ei kerro mille pelipaikalle pelaaja todellisuudessa kuuluu. Kyseessä voi olla myös pelaaja, joka näkyy SM-liigan listoilla, mutta ei ole enää pelaavassa kokoonpanossa mukana.